top of page
pexels-daniela-constantini-5591890.jpg

שוקלות מחדש

scroll

טוב שבאת, את במקום הנכון: במרחב בטוח ונשי שרוצה לקדם את הבריאות שלך. פיסית ורגשית כאחד. 

 

את מוזמנת להצטרף אלינו לסדנת שוקלות מחדש את מערכת היחסים שלנו עם האוכל.

אם את כאן, את מכירה כנראה את הרעש בראש שנלווה למערכת היחסים שלך עם האוכל. את בטח שואלת את עצמך לא פעם שאלות כמו: למה אני לא מצליחה להתמיד בדיאטה למרות שזה חשוב לי להרזות?  למה אני אוכלת משהו למרות שאני יודעת שהוא לא בריא עבורי?  למה אני לא מסוגלת להקשיב לגוף שלי, לבחור, להחליט ולבצע לאורך זמן? 

האמת היא שכאשר יש כל כך הרבה רעש, לא ניתן לשמוע את התשובות. אנחנו כאן כדי להשקיט את הרעש על ידי שיתוף בידע מעולם התזונה וכלים מעולם שינוי ההתנהגות. מתוך השקט תוכלי לשקול מחדש את הדרך שלך. לבחור, להתאים, לדייק.  

במהלך הסדנה נדבר גם על האוכל עצמו, אבל השיחה העיקרית תהיה עלינו. איזו השפעה יש לאוכל עלינו? באיזו עמדה הוא מוצא אותנו? למה האוכל נתפס כמו פיתוי אסור? ואיך זה שלפעמים אנחנו מחזיקות מעמד באופן מרשים ובפעמים אחרות צוללות אל תוך המאכל שהגדרנו כאסור? נדבר על עולם הדיאטות, על מנגנוני רעב ושובע ביולוגיים, על דימוי גוף, על שינוי התנהגות ועל החופש לבחור.

במהלך המפגשים: 

- נכיר את עקרונות האכילה המודעת, אכילה הקשובה לאותות הפיזיים של רעב ושובע ומסוגלת גם לכבד את הרגעים בהם איננו רעבות ובכל זאת אוכלות - מבלי לשפוט ולבקר את עצמנו, אלא תוך התבוננות ואמפתיה לתחושות שמתעוררות בנו.

 

- נלמד על המנגנונים הביולוגים המוחיים, שמעורבים בתהליך קבלת ההחלטות של מה ומתי לאכול, ונבין את המשמעות שלהם בתוך מה שנדמה לנו כחוסר כוח רצון. 

 

-נביט בדפוסי ההתנהגות, במחשבות וברגשות שעולים בנו בכל הקשור לאוכל. נחקור את ההשפעה שלהם עלינו ונלמד איך לשחרר חלק מאחיזות העבר ולתרגל דפוסים חדשים ומספקים. 

 

הפגישות יתקיימו בזום, בקבוצה אינטימית של עד 10 משתתפות. בין המפגשים יתקיים ליווי בוואטסאפ אישי עם מנחות הסדנה: יעל חלק (פסיכולוגית חברתית וחוקרת שינוי התנהגות) ורני לוטן (דיאטנית קלינית).  

כדי לקבל פרטים נוספים על מועד הסדנא הבאה, מלאי את הפרטים שלך כאן למטה

רוצה לשמוע עוד?

השאירי את הפרטים שלך פה ונחזור אליך בהקדם

תודה, נחזור אליך בקרוב!

משתתפות מספרות

״אני מרגישה שאם החיים של אנשים רגילים הם מורכבים כמו קוביה הונגרית עם ארבע פאות, בקוביה ההונגרית שלי יש שישים צדדים. החיים שלי עמוסים ומורכבים מאוד עכשיו, והם היו ככה מאז שאני זוכרת את עצמי. אוכל זו הנחמה שלי, ו״אני לא מספיק טובה״ זה המוטו שלי, יש לי ביקורת נוראית כלפי עצמי על זה שאני שמנה ולא בריאה״.
 

״למדתי לתואר ראשון, טסתי למדינת עולם שלישית כדי להתנדב במשך חצי שנה ואחר כך זכיתי במלגת הצטיינות לדוקטורט. זה מדהים עד כמה אני מרגישה שהכל קרה לי במקרה, אני יודעת שאני לא טובה כמו ההיא, ולא יודעת לדבר כמו ההוא. אני לא מצליחה להגיד לעצמי - את יכולה״.
 

״כששמעתי על הסדנה, בהתחלה הייתי קצת סקפטית. לא ידעתי אם אתחבר לעוד נשים. אני לא אוהבת קבוצות ויותר נוח לי בתהליכים של אחת על אחת. אבל אמרתי, שגם אם רק אקבל כמה כלים, אולי זה יעזור לי להתמודד עם הקושי הזה״.
 

״האתגר הכי גדול שניצב בפני הוא לעבור תהליך בריא, שיכול להחזיק מעמד לאורך זמן. לא רק לראות את המספרים יורדים, לא לעשות עוד דיאטה. את זה יכולתי לעשות לבד. הייתי ממשיכה לריב עם עצמי, להרגיש תסכול ולעלות אחר כך את כל המשקל בחזרה. רציתי לעבור תהליך בר קיימא״.
 

״הגעתי למפגשים הראשונים בתחושה שאני כבר יודעת הכל. אני מכירה את המחקר, קוראת את המאמרים. אני יודעת מה מותר, מה אסור וכמה כדאי לי לאכול. ובכל זאת, קיבלתי כל כך הרבה כלים חדשים בסדנה הזו - זה לא רק שלמדתי על מיינדפולנס, אלא ממש השתמשתי ותרגלתי את זה בהמון רגעים קטנים. הבנתי את החשיבות של מיינדסט, את המשמעות של הדיאלוג הפנימי שקורה בתוכי מול אוכל. אני מרגישה שדלת חדשה נפתחה בפניי״.
 

״בהתחלה הייתי בלחץ - אני צריכה לרדת במשקל עכשיו! חישבתי כמה קילוגרמים אני צריכה לרדת בכל שבוע כדי להצליח ללבוש בגדים קצרים בקיץ. לאט לאט הבנתי שזה לא ספירנט, אלא מרתון. אני לא הולכת להשקל כל שבוע ולמדוד את עצמי, אני לוקחת את זה כתהליך לטווח הארוך, ומשהו בי נרגע״.
 

״מאוד הופתעתי. הגעתי לסדנה ונפתחו לי הצ׳אקרות וירדו לי אסימונים. גם כביכול מי שיודעת והיא בתחום, ועדיין, כשאת שומעת את זה מהצד, מנשים שבאמת מתעסקות בזה ומחברות אחרות בקבוצה, את מבינה דברים אחרים״.

״עצם זה שלקחתי את הזמן לעצמי, ופעם בשבוע ביום רביעי עצרתי הכל כדי להפגש ולדבר על הדברים, זו מוטיבציה חיצונית שחייבה אותי לתהליך. הגעתי, וביקשו לשמוע את המחשבות שלי ולתרגל. רוני היא דיאטנית שרואה את הדברים אחרת. היא לא דיאטנית שתגיד לך: ״תתאפקי, את יכולה להמנע מזה״. להפך, היא כעסה כשאני ניסיתי לדחוף לכיוון הזה״.
 

״עכשיו אני מבינה שזה לא שאני אוכל כמו בפנטזיה שלי ואז האהבה העצמית שלי תתעורר. אלא להפך, אני קודם כל קשובה לעצמי, מנסה למצוא אמפתיה וחמלה, ואחר כך להבין מה אני רוצה לאכול. הייתה פה המון עבודה פנימית. לא דיאטה, לא לו״ז, מקום שמותר לך לאכול בו עוגה ומותר לך לבחור בסלט״.
 

״הגילוי המשמעותי ביותר עבורי היה שהדרך לשינוי הרגלים והיחסים שלנו עם אוכל, לא עוברת בתפריט שלנו, אלא בהקשבה. באופן שבו אנחנו רואות את עצמנו ומדברות אל עצמנו. תוך כדי השינוי הפנימי הזה, היחס לאוכל והשיח איתו משתנה מעצמו״.

pexels-daria-shevtsova-3629537.jpg

מה נעשה במפגשים? 

מפגש 3

גם וגם: לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. מה קורה לנו כשאנחנו רוצות לרדת במשקל וגם לאכול עוגת שמרים כל יום?

מפגש 2

המשקל האידיאלי: האם ירידה במשקל היא ריאלית? ממטרה לאמצעי.

מפגש 1

סיפור על אהבה וחושך - למה דיאטות לא עובדות - פיזיולוגית ומנטלית. הכרות עם יומן האכילה האינטואיטיבית.

מפגש 6

על קבלה עצמית וחמלה

מפגש 5

ממשיכות לדבר על אכילה מודעת - סולם רעב ושובע

מפגש 4

רעב ושובע והכרות עם אכילה מודעת 

pexels-ekaterina-bolovtsova-4050080.jpg

מפגש 8

מחשבות על גמישות ותנועה מחשבתית 

Colorful Food

מפגש 7

בחירות בריאות בתרבות השפע

bottom of page